In de week van maandag 13 januari 2014 tot vrijdag 17 januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit in de zijberm van de Antwerpse Ring (R1) aan het knooppunt Antwerpen-West, ongeveer een kilometer voor de Kennedytunnel. Tijdens die week zal de linkerrijstrook van de verbindingslus komende van het knooppunt St. Anna/Linkeroever (E34/N49) naar de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel afgesloten worden ter hoogte van de werken.

Het verkeer komende van het knooppunt St. Anna/Linkeroever (E34/N49) dat via de verbindingslus in de richting van de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel rijdt, zal over een afstand van ongeveer 500 meter maar over 1 in plaats van 2 rijstroken beschikken. Dat verkeer zal dus vroeger dan normaal moeten invoegen op de rechterrijstrook richting Kennedytunnel. Er geldt daar ook een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

 

De werken vinden plaats in de zijberm, dus naast de rijweg. Bijgevolg zal er op de afgesloten linkerrijstrook wellicht weinig activiteit te zien zijn. De inname van die rijstrook is echter nodig om vlot en veilig materieel van en naar de werfzone in de berm te kunnen verplaatsen.

 

De hinder zal wellicht een week duren.